Quina diferència hi ha entre treure diners del banca avans o després de la sortida del Euro ?

M’han fet avuí aquesta pregunta una companya de Whatsapp.

Quina diferència hi ha entre treure diners del banca avans o després de la sortida del Euro ?

Mira, t’ho explico, Esther.

El dia que Itàlia sortira de l’Euro, jo crec que mes aviat que tard, aquell dia es farà en divendres a la nit.

Es tancan els bancs al divendres, es fiquen el nous billets als bancs substituint els euros. Li direm FIORINO, la nova lira.

Possem per cas, segurament faran així: 1 FIORINO = 1 EURO.

Si un kg de tomaquet el divendres val 3 EURO, el dilluns hauria de costar 3 FIORINI.

Per tant si tu tens 6.000 euros al compte corrent, el dilluns tindras 6.000 fiorini. Per tant, si treus del banc el divendres, serà un billet de 100 euros, i si treus el dilluns sera un billet de 100 florins.

Dilluns al matí el nou FIORINO italià es posarà al mercat i es devaluarà inmediatament possem un 20% (si vas a Berlin dilluns, per una galeta que val 0,80 € hauras de pagar 1 FLORINO)

Aixó passa perque es la diferència real, i no artificial com ara, perque vivim amb una moneda més forta de la realitat i que ofega la industria del sud Europa.

Si els billets de 100 euros que has tret divendres, els venguesis el dilluns al mercat de canvi de moneda, et donarian 125 Florin (= 1 / 0,8 x 100). Per tant hauries guanyat 25 florins en un cap de setmana.

Per aixó a vegades, la gent comenta en broma allò de que : el millor es ficar els diners sota la rajola.

 

El euristes aferrims espanten a la gent dient basicament aquestes coses:

Hi haurà inflació (pujada de preus). Mentida. La prova esta per exemple, que l’any 1992, Itàlia va fer una devaluació de la LIRA del 20% i no hi va haver inflació. En definitiva no hi ha cap raó per dir que els preus pujaran. S’ho inventen per espantar

– Les hipoteques pujarán de cost per la devaluació i per tant haurem de pagar mes. Mentida. Totes les hipoteques firmades a Itàlia avans del dia del canvi serán en la moneda local l’euro, simplement es canvia l’euro per florin. Si ara pagues 800 euros al mes, passes a pagar 800 florins al mes. Ojo, si has firmat una hipoteca en dólars, aixó ja no es així. Peró el 99% de les hipoteques estan firmadas amb Euro italià.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.

Torna su